• Miskolctapolca, Iglói út 15, 3519
  • 06 46 200 200

A miskolctapolcai Avalon Park rangos elismerésben részesült a Greennovációs Nagydíjon!


A Professional Publishing Hungary idén is elindította a környezettudatos vállalati működést díjazó versenyét, a Greennovációs Nagydíjat. Az V. Greennovációs Nagydíjat 2016. április 12-én adták át és tizenhét különböző kategóriában osztották ki az elismeréseket a környezettudatos vállalatoknak, projekteknek. A miskolctapolcai Avalon Parkot a turizmus kategóriában találták méltónak az elismerésre.
A legjobb hazai példák minél ismertebbé tételének érdekében a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a MedicalTribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/Vendég és Hotel lapok kiadója idén immár ötödik alkalommal hirdette meg Greennovációs Nagydíj versenyét és adta át tegnap a díjakat és elismeréseket. A Bükk szívében tavaly átadott Avalon Park a turizmus kategóriában indult és nyert. A park tervezése, kivitelezése és működése során folyamatosan szem előtt tartotta a környezetvédelmi szempontokat és a környezettudatos megoldásokat. A természetvédelmi területen épült turisztikai létesítmény tökéletes harmóniában van a természettel. A családi szórakoztató és élménypark minden épülete finn HONKA rönkház technológiával készült, ami a legdrágább építőanyagnak is a többszöröse, viszont azon túl, hogy rendkívül esztétikus, olyan pozitív élettani hatásokkal bír, mellyel egyetlen hagyományos építőanyag sem rendelkezik.

A környezettudatos vállalati működés alapkövetelmény, ezért minden cégnek érdeke és kötelessége működését a szűkebb és tágabb társadalmi és természeti környezete figyelembevételével kialakítani. A lokálpatriotizmusáról is ismert vállalkozás, a HELL cégcsoport az Avalon Park megálmodásakor is a hátrányos borsodi régióban szeretett volna értéket és újabb munkahelyeket teremteni, ezért az Avalon Park a Bükk szívében, Miskolctapolcán mintegy öthektáros területen épült fel, több mint 6 milliárd Ft értékben.

„A park 100%-ban a környezettudatosság jegyében épült, így teljes terültén tiltott az autóforgalom. A turisztikai komplexum összes épülete a finn HONKA rönkház technológiával készült. Az Avalon Park tekintetben egyedülálló hely a világon, ahol az érintetlen természet közvetlen közelében kapcsolódhatnak ki a látogatók. Májustól nyit az Avalon Resort & SPA és már foglalható a 15 exkluzív apartman rönkházunk is.” – nyilatkozta Tóth Eszter Anna, az Avalon Park marketing és kommunikációs igazgatója.