• Miskolctapolca, Iglói út 15, 3519
  • 06 46 200 200

Idén először kerültek a szakma legrangosabb listájára vidéki vendéglátóhelyek, az Avalon étterme rögtön kiérdemelte


Beválasztották az Avalon Park éttermét, az Avalon Ristorantét a Millenáris parkban tegnap este megrendezett Michelin Star Revelation Hungary 2022 díjátadón az ajánlott „Michelin Plate” vagyis „Michelin Tányér” helyek listájára. Idén először ugyanis a Michelin Guide étteremkalauz névtelen kritikusai nemcsak fővárosi, hanem vidéki éttermekbe is ellátogattak. Az ajánlást öt kritérium alapján osztják ki és azon éttermeknek ítélik oda, akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. 

A főállású Michelin "kóstolók", inspektorok a világ legjobb éttermeit járják, akik igazi szakértők, maguk is dolgoztak szakácsként legalább 10 éven keresztül, és jól ismerik a Michelin csillagos éttermeket. Minden évben meghatározott módszerek és kritériumok szerint választják ki az elismerésre érdemes vendéglátóhelyeket. Elemzik az étel textúráját, a tálalás részleteit, az ízek harmóniáját és a séfek által közvetíteni kívánt érzelmek jelenlétét.  Az ún. Michelin-tányér gyakorlatilag a Michelin-csillag előszobájának tekinthető, hiszen sok esetben először egy étterem „Tányér” minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években folyamatosan közelebb kerül az áhított csillag megszerzéséhez.

Idén először a miskolctapolcai Avalon Ristorantéban is felbukkantak a több mint százéves múltra visszatekintő, rangos Michelin Guide kritikusai, akik Michelin-tányér elismerésben részesítették az éttermet. Ez azt jelenti, hogy az Avalon Ristorante bekerült azon 41 vidéki étterem közé, amely a most először megjelenő, teljes, összesen 62 éttermet tartalmazó magyarországi Michelin gasztrokalauzban ajánlást kapott.

A díjazott miskolctapolcai Avalon Ristorante az ötcsillagos szuperior besorolású, 80 szobás Avalon Resort & SPA étterme, amely nem csak a szállóvendégek számára nyújt fantasztikus íz-élményeket, hanem bárkinek, aki betér.

„Különösen büszkék vagyunk a most elnyert Michelin-ajánlásunkra, hiszen mi a „fine-diningnak” egy sajátos értelmezését képviseljük, hiszen nálunk nincs például degusztációs menüsor, minden vendég az étlapunkról választ. Számunkra a „fine-dining” azzal egyenlő, hogy minőségi alapanyagokból készült, ízletes fogásokat fogyaszthatnak vendégeink, miközben elegáns környezetben, jól érzik magukat. Az állandó magas színvonalat úgy kell biztosítanunk napról napra, hogy mi nem csak egy vendéglátóhely vagyunk, hanem egy ötcsillagos szuperior besorolású hotelt kiszolgáló étterem is. Alapvetően mi magas vendég létszám mellett biztosítunk kiváló minőséget és zökkenőmentes szervízt.” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Az étterem belsőépítészeti megoldásai a luxust tükrözik, az ízek és a tálalás élményét pedig a csodás erdei környezetben, a Bükk szívében élhetik át a gasztro-rajongók.