• Miskolctapolca, Iglói út 15, 3519
  • 06 46 200 200

Tarolt az Avalon az Audi- Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Az Avalon Resort egységei kapták idén a legtöbb elismerést

 

Észak-kelet Magyarország ikonikusnak számító szállodai létesítménye a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa egységei hozták el idén a legtöbb elismerést az Audi Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz díjátadó ünnepségéről. A szálloda szerepel a Top 10 Ötcsillagos Luxushotel listáján, Michelin-ajánlott étterme, az Avalon Ristorante és a nemrég teljes felújításon és koncepcióváltáson átesett The Club Avalon névre hallgató kisebb éttermi egysége pedig szintén felkerült a TOP 100-as listára. Az Avalon Ristorante emellett helyet kapott a Top 25 vidéki étterem, a Top 10 Éttermi Szervíz, a Top 10+1 Családi Étterem és a Top 10+1 Vasárnapi Ebéd toplistákon is. A parkon kívül eső, Miskolc belvárosában található Il Baffo by Avalon gyorséttermet pedig az Év Alternatív vendéglátóhelyévé választották!
                                                                                                                                                                        
„Szóhoz sem jutunk! Rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban azon, hogy a régióban egy olyan egységet hozzunk létre, mely minden igényt maximálisan ki tud elégíteni, legyen szó szállodai szolgáltatásról vagy gasztronómiai élményekről. A tavalyi Michelin-ajánlás volt az első elismerés, mely munkánk gyümölcsét jelezte az Avalon Ristorante kapcsán, és már az is maga volt a mennyország. Most pedig, hogy az általunk szakmailag nagyra tartott Audi Dining Guide Étteremkalauz is elismeri érdemeinket, újra megfordult velünk a világ. Köszönjük mindenkinek, aki hozzátett ehhez az eredményhez, azt hiszem ma egy új szintre léptünk!” - nyilatkozta Bajusz Gergely az egységek gasztronómiai igazgatója.
                                                                                                          
Avalon Resort & Spa / Top 10 öt csillagos Luxushotel

Észak-kelet Magyarország ikonikusnak számító szállodai létesítménye a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa. A Bükk szívében, erdei környezetben, nagy területen található a 15 szobás szállodaépületből és 15 különálló Honka rönkházból álló, luxusszolgáltatásokat nyújtó természetközeli gondolkodású hotel. Az Avalon Resort egyedi, tematikus szolgáltatásaival kiegészítve várja a vendégeit. Vonzerejét nagyban növeli a 2500 négyzetméteres Maya játszópark és a belső, 400 négyzetméteres Dzsungel játszóház. A másik különlegessége a Magyarországon, de a térségben is egyedülálló, nagy formátumú, high tech elektromos gokartpálya, a HELL Kart & Event Center. A szálloda szolgáltatásait kiegészíti még a Resort Spa, amely sókabinnal, gőzfürdővel, finn és infra szaunával, gyermek- és felnőttmedencével, továbbá fűtött kőágyas, tradicionális török masszázsszobával ellátott wellness részleggel várja a pihenni vágyókat. Az Avalon vendéglátóhelyei kiemelkednek a vidéki szállodák kínálatából, a hotel büszkesége a kortárs olasz gasztronómiai vonalat vivő Avalon Ristrorante. Az étterem minden igényt kielégítő pizzaválasztéka mellett minőségi színvonalon teljesítő cukrászata is említést érdemel. Az Avalonban üzemel még a casual hangulatú The Club Avalon grill étterem, amely a mai divatos trendeknek megfelelően több nemzet gasztronómiájából meríti kínálatát.

Avalon Risrorante - Top 25 vidéki étterem / Top 10 Éttermi Szervíz / Top 10+1 Családi Étterem / Top 10+1 Vasárnapi Ebéd / Top 100 Étterem 47. hely

Az Avalon Resort éttermeként működő, olasz alapokra építő Avalon Ristorante észak-kelet Magyarország legjobb éttermei közé tartozik. Az étlap a klasszikus olasz gasztronómiai tájegységek emblematikus ételeire épít, kiegészítve azt prémium színvonalú steak-ajánlatokkal. 2023-ban az Avalon kínálata a ma népszerűnek számító sharing koncepcióra építő szekcióval is gazdagodott. A konyhát az Albók Gyula–Szepesi Gábor séfpáros vezeti. Tapasztalataink szerint a konyha évről évre fejlődik, a pizza és steak ételek minősége kiemelkedik hazai mezőnyből. Az Avalon Ristorante erőssége a kompetens, kiváló színvonalú szerviz. Bajusz Gergely gasztronómia igazgató az egység meghatározó személyisége.

Il Baffo by Avalon - Év Alternatív Vendéglátóhelye 2023

Miskolcon egy modern irodaház épületegyüttesében működik az Il Baffo by Avalon étterem, amely nagyon találóan „Miskolc első formabontó éttermeként” határozza meg önmagát. Valójában irodaházi kantinról van szó, egy gyorsétteremről, de még pontosabban „gyorsétterem koncepcióról” beszélhetünk. Az Il Baffo nívós enteriőrje, a casual lounge-ok hangulatát idéző atmoszféra jól igazodik a „nappali vendéglátás” műfajához. A látványkonyha eszközei, a tálalók, az ételkínáló vitrinek, a pizzakemence, a vendégtér bútorzata nem az itthon megszokott menzák világát idézi. A reggel hat és délután négy óra között nyitva tartó egység nyugodt, klasszikus éttermi körülményeket idéző módon szolgálja ki a vendégeit. A titok nyitja a részben önkiszolgáló, és részben à la carte rendszerben működtetett éttermi koncepció. Az Il Baffo választéka a komolyabb szállodai brunch-ok választékával vetekszik, a kínálat széles skálán mozog: a római típusú pizza, amely három perc alatt sül készre, az à la minute olasz és ázsiai tészták, a vendégek előtt készített rizottó, a magyar konyha klasszikus fogásainak nagy választéka, a rotisserie-ben forgónyársokon sülő grillcsirkék, a vegetáriánus és vegán ételek, a tiramisu, a Rákóczi-túrós, az Il Baffo somlói galuska, a Marzocco gépen készülő kézműves kávé mind elérhető opciók. Fontos megjegyeznünk, hogy az Il Baffo ár-érték aránya is rendkívül kedvező.

The Club Avalon / Top 100 Étterem 86.hely

A miskolci Avalon Resort kisebbik, casual hangulatú étterme idén teljes átalakuláson ment keresztül, és The Club Avalon néven nyitott újra. A kozmopolita légkört árasztó, oldott, barátságos hangulatú, nagyon népszerű étterem ételválasztéka is megváltozott. A The Club gasztronómiai arculatának és kínálatának összeállításért Szepesi Gábor executive chef felel. A népszerű és nagy forgalmat lebonyolító egység közepesen szűk étlapja a modern kortárs bisztró műfaji követelményeinek megfelelően nemzeti konyhák ételeiből is merít, a hazai és a nemzetközi konyhák comfort food stílusú ételeinek együttes megjelenítésével operál. A The Club desszertkínálata nívós francia cukrászkoncepciót jelenít meg.