• Miskolctapolca, Iglói út 15, 3519
  • 06 46 200 200

A következőkben leírtak betartása kötelező, a pálya szabályzat és házirend a versenyzők biztonsága és a sportszerűség érdekében mindenkire vonatkozik:

Az egyszemélyes gokartot csak a 14. életévükben járó (azaz adott év január 1-vel belépett 14. életévébe) és a 140 cm-es testmagasságot meghaladó vendégeink vehetik igénybe, ez esetben mindkét feltételnek teljesülnie kell! Az életkor igazolásához minden esetben személyi igazolvány felmutatása szükséges. A felelősségi nyilatkozatot a 18 évet betöltött kísérőnek minden esetben alá kell írnia! A dupla gokartot csak a 6. életévét betöltött gyermekek vehetik igénybe, a 18. életévet betöltött kísérőjükkel együtt, amennyiben a személyzet úgy ítéli meg, hogy a gyermek biztonságosan beköthető a magassága miatt!

 

A versenyzőnek minden esetben kötelező viselnie az erre a célra speciálisan kialakított bukósisakot, amelyet kizárólag a boxutcában lehet levenni! Amennyiben a versenyző a futam közben megállni kényszerül, akár baleset, akár műszaki hiba miatt, azt kézfelnyújtással jelezni köteles. Ameddig a pályafelügyelő nem ad utasítást a kiszállásra, a versenyzőnek a járművet elhagyni tilos és balesetveszélyes! A pályafelügyelő utasításait a pályán minden esetben követni kell! A versenyzőnek az előírt menetiránnyal szemben haladni tilos!

A futam közben bármilyen meghibásodás esetén a versenyzőnek kötelező a pálya nem használt széleire húzódni! A versenyző semmilyen esetben sem tolhatja a gokartot a pályán, meg kell várnia a pályafelügyelők utasításait és segítségét!

A verseny vagy futam közben előzés céljából a pálya bal és jobb oldala is egyaránt igénybe vehető. A pályán tilos a szándékos ütközés, a másik versenyző szándékos kiszorítása és az agresszív magatartás, vagyis a versenyzőtársak szándékos veszélyeztetése! További tiltott dolog a pályán a másik jelentős akadályozása lekörözésnél, illetve egyik versenyző addig nem akadályoztathatja a másikat, amíg el nem érte a versenytempóját.

Vezetésre hátrányosan ható szer / gyógyszer, továbbá alkohol, vagy kábítószer befolyása alatt lévő személyek a gokartot nem használhatják.

A pálya üzemeltetője a pályára bevitt értéktárgyak elvesztéséért, megrongálódásáért felelősséggel nem tartozik. A versenyzőkön kívül más személy a gokart pályán nem tartózkodhat, a belépés szigorúan tilos!

A pályát mindenki csak saját felelősségére használhatja! A pályán egyszerre maximum 16 gokart haladhat.

A pálya egész területén tilos a dohányzás!

A fenti szabályok be nem tartása akár a versenyből, futamból való kizárással is végződhet, súlyos vétség, szabályszegés esetén a pályáról történő kitiltással is élhet az üzemeltető.

 

zászlójelzések:

Az oktatás során bemutatott zászlók jelentését a versenyzők kötelesek betartani és a zászló színének megfelelően cselekedni!

 

Kék zászló: kék zászlóval akkor jelzünk, ha gyorsabb versenyző halad mögötted. Ebben az esetben félre kell húzódnod és elengedni a járművet, amint megelőzött, tovább haladhatsz a saját tempódban.

Sárga zászló: sárga zászlóval akkor jelzünk, ha valamilyen veszély vagy baleset van a pályán. Ebben az estben mindenképpen lassítanod kell és tilos az előzés, kivéve természetesen, ha elakadt járműről van szó.

Fekete-fehér kockás zászló: az utolsó kört jelentő jelzés.