• Miskolctapolca, Iglói út 15, 3519
  • 06 46 200 200

AUTENTIKUS MICHELIN-AJÁNLOTT OLASZ ÉTTEREM, CSALÁDIAS LÉGKÖR, KIFOGÁSTALAN KISZOLGÁLÁS           

Az Avalon Ristorante az olasz konyha szerelmesei számára nyújt kihagyhatatlan kulináris élményt. Tradicionális olasz konyháját 2022-ben Michelin-tányér elismerésben részesítették a Michelin Guide kritikusai, mellyel vidéki étteremként Magyarországon elsők között került be a rangos gasztro kalauz hasábjaira, mely ajánlást 2023-ban is megtartotta éttermünk.
 Az olasz konyhaművészet az egyik leggazdagabb a világon és az Avalon Ristorante 2015-ös nyitása óta prémium színvonalon, hitelesen képviseli az olasz gasztronómiát.

A konyha identitását a séfek: Szepesi Gábor Corporate Chef, és Gönczi Tamás Head chef határozzák meg.

Kínálatában a tradicionális antipasti fogások mellett grillezett steak különlegességek, eredeti, nápolyi hagyományok alapján készült pizzák, változatos tésztaételek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók. A fogások az étkezés előrehaladtával egyszerűsödnek, miközben az utolsó harapásig - mint minden hiteles olasz étel - a legalapvetőbb, de legízletesebb összetevőre épülnek. Az étteremben készülő ételek bátrak és kielégítőek, anélkül, hogy nehezek lennének, gazdagon textúráltak és teljes skálányi ízvilággal rendelkeznek.        

BUBORÉKOS TÉSZTA és KIEMELKEDŐ TEXTÚRA                                                             

Az étlapon szereplő pizzák a nápolyi hagyományokat követik, így légiesen könnyűek, puha mégis törékeny buborékos tésztával rendelkeznek, melyekhez Olaszországból rendszeresen érkező friss feltét választható. A pizzák Morello Forni kemencében hólyagosodnak tökéletestre pizzamesterünk segítségével.

Steak kínálatunk a legmagasabb kritériumok alapján - márványozottság, hús- és íztextúra - az A5-ös kategóriának is megfelel. Egyediségük a magas besorolás mellett az elkészítési módban mutatkozik meg. Az egyenesen Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból érkező steak különlegességek Jasper-ben készülnek, aminek köszönhetően kifinomult és különleges ízekkel gazdagodhatnak vendégeink.     

DESSZERTKÍNÁLAT

Desszertkínálatunkat úgyszintén gazdag ízek és végtelen diverzitás jellemzi Lazányi János vezető cukrászunknak köszönhetően.

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK                                                                      

Az Avalon Ristorante nemcsak ételeivel, hanem egyedülálló belsőépítészetével is elkápráztatja vendégeit, ennek mi sem lehetne ékesebb bizonyítéka, minthogy 2018-ban elnyerte Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet.

Éttermünk autentikus olasz konyháját több ízben is jutalmazták, először a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd 2019-ben Ospitalitá Italiana minősítést nyert az Olasz Külkereskedelmi Kamara által.

Az Avalon Park olasz étterme remekül teljesített a legjobb hazai éttermek közötti rangsorlásban idén is. Az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2023. május 22-én Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg, ahol az egész előző évben tartó tesztelést követően díjazták a hazai gasztrovilág legjobb éttermeit. Az Avalon Ristorante stabilan őrzi helyét a neves ranglista élvonalában, az abszolút 47. hely mellett olyan elismeréseket sikerült idén is besöpörnie, mint a Top 25 vidéki étterem, Top 10 Éttermi Szervíz, Top 10+1 Családi Étterem, Top 10+1 Vasárnapi Ebéd díja.                                                                        

Elismerésben részesült az Avalon Ristorante a Wine Spectator 2022-es és a 2023-as Restaurant Awards díjátadó gálán is, amely világszerte jutalmazza a kiváló és érdekes borválasztékkal, konyhájukhoz illő kínálattal és szakértő szolgáltató személyzettel rendelkező éttermeket. Az étterem a Best of Award of Excellence elismerésben részesült immár másodszor, így - a két pohár minősítéssel - méltán kerülhet fel a komoly borkedvelők úti céljának listájára!

Nyitvatartás:

Minden nap: reggeli: 7:00-10:00; ebéd és vacsora 12:00 - 22:00

Elérhetőség: 06 46 200 245 info@avalonristorante.hu

Kérjük minden esetben foglaljanak asztalt érkezésük előtt a 06 46 200 245-ös telefonszámon, vagy az info@avalonristorante.hu e-mail címen!                                 

ONLINE ASZTALFOGLALÁS

Díjaink

Rólunk mondták