Házirend - Avalonpark

Házirend

A következőkben leírtak betartása kötelező, a pálya szabályzat és házirend a versenyzők biztonsága és a sportszerűség érdekében mindenkire vonatkozik:

 • Az egyszemélyes gokartot csak a 14. életévükben járó (azaz adott év január 1-vel belépett 14. életévébe) és a 140 cm-es testmagasságot meghaladó vendégeink vehetik igénybe, ez esetben mindkét feltételnek teljesülnie kell! Az életkor igazolásához minden esetben személyi igazolvány felmutatása szükséges. A felelősségi nyilatkozatot a 18 évet betöltött kísérőnek minden esetben alá kell írnia. A dupla gokartot csak a 6. életévét betöltött gyermekek vehetik igénybe, a 18. életévet betöltött kísérőjükkel együtt!
 • A versenyzőnek minden esetben kötelező viselnie kell az erre a célra speciálisan kialakított bukósisakot, amelyet kizárólag a boxutcában lehet levenni. Amennyiben a versenyző a futam közben megállni kényszerül, akár baleset, akár műszaki hiba miatt, kézfelnyújtással jelezni köteles. Ameddig a pályafelügyelő nem ad utasítást a kiszállásra, a versenyzőnek a járművet elhagyni tilos és balesetveszélyes. A pályafelügyelő utasításait minden esetben követniük kell. A versenyzőnek az előírt menetiránnyal szemben haladni tilos.
 • A futam közben bármilyen meghibásodás esetén a versenyzőnek kötelező a pálya nem használt széleire húzódni. A versenyző semmilyen esetben sem tolhatja a gokartot a pályán, meg kell várnia a pályafelügyelők utasításait és segítségét.
 • A verseny vagy futam közben előzés céljából a pálya bal és jobboldala is egyaránt igénybe vehető. A pályán tilos a szándékos ütközés, a másik versenyző szándékos kiszorítása és az agresszív magatartás, tehát a versenyzőtársak szándékos veszélyeztetése. További tiltott dolog a pályán a másik jelentős akadályozása lekörözésnél, illetve egyik versenyző addig nem akadályoztathatja a másikat, amíg el nem érte a versenytempóját.
 • A fenti szabályok be nem tartása akár a versenyből, futamból való kizárással is végződhet, súlyos vétség, szabályszegés esetén a pályáról történő kitiltással is élhet az üzemeltető.
 • Vezetésre hátrányosan ható szer / gyógyszer, továbbá alkohol, vagy kábítószer befolyása alatt lévő személyek a gokartot nem használhatják.
 • A pálya üzemeltetője a pályára bevitt értéktárgyak elvesztéséért, megrongálódásáért felelősséggel nem tartozik. A versenyzőkön kívül más személy a gokart pályán nem tartózkodhat, a belépés szigorúan tilos.
 • A pályát mindenki csak saját felelősségére használhatja. A futamok előtt felelősségi nyilatkozatot kell kitölteni, amelynél 18 éves kor alattiaknak szülői, vagy gondviselői aláírás szükséges. A gokartot minimum 140 cm-től vehetik igénybe. A pályán egyszerre maximum 16 gokart haladhat.
 • A dupla gokartot csak a 6. életévét betöltött gyermekek vehetik igénybe, a 18. életévet betöltött kísérőjükkel együtt!
 • A pálya egész területén tilos a dohányzás.

Zászlójelzések:

A következőkben leírt zászlók jelentését a versenyzők kötelesek betartani és a zászló színének megfelelően cselekedni.

 • Kék zászló: kék zászlóval akkor jelzünk, ha gyorsabb versenyző halad mögötted. Ebben az esetben félre kell húzódnod és elengedni a járművet, amint megelőzött, tovább haladhatsz a saját tempódban
 • Sárga zászló: sárga zászlóval akkor jelzünk, ha valamilyen veszély vagy baleset van a pályán. Ebben az estben mindenképpen lassítanod kell és tilos az előzés, kivéve természetesen, ha elakadt járműről van szó.
 • Fekete-fehér kockás zászló: az utolsó kört jelentő jelzés.