AUTENTIKUS OLASZ ÍZEK, TÖKÉLETES KISZOLGÁLÁS, STÍLUSOS ÉS MODERN BERENDEZÉS
Az Avalon Ristorante konyháját egyetlen szóval is leírhatnánk, mondván: olasz. Ez az olasz konyha azonban annyi mindent magában foglal, hogy szinte képtelenség egyszerűen érzékeltetni. Olyan, mint egy tökéletes zenemű, amiben minden hangot önállóan és együtt hallunk, szenvedélyes, érzésekből táplálkozik s mint ilyen, inkább tapasztalati, mintsem intellektuális. Az étteremben készülő ételek bátrak és kielégítőek, anélkül, hogy nehezek lennének, gazdagon textúráltak és teljes skálányi ízvilággal rendelkeznek.
Az előételek között tökéletesre hangolt antipasti tálakat lehet találni, melyeket hagyományosan tésztaételekkel, majd sült húsokkal lehet követni. A Ristorante konyhája az eredeti olasz ételkultúrát követve egyfajta fordított crescendóval rendelkezik, a fogások az étkezés előrehaladtával egyszerűsödnek, miközben az utolsó harapásig - mint minden hiteles olasz étel - a legalapvetőbb, de legízletesebb összetevőre épülnek.
Az étlapon szereplő pizzák a nápolyi hagyományokat követik, így légiesen könnyűek, puha mégis törékeny buborékos tésztával rendelkeznek, melyekhez Olaszországból rendszeresen érkező friss feltétet választhatunk.
Desszertkínálatunkat úgyszintén gazdag ízek és végtelen diverzitás jellemzi köszönhetően Lazányi János mestercukrásznak.
Az Avalon Ristorante nemcsak ételeivel, hanem egyedülálló belsőépítészetével is elkápráztatja vendégeit, ennek mi sem lehetne ékesebb bizonyítéka, minthogy 2018-ban elnyerte Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet.
Autentikus olasz konyháját pedig már több ízben is jutalmazták, először a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd 2019-ben Ospitalitá Italiana minősítést nyert az Olasz Külkereskedelmi Kamara által.
A konyha identitását a vezető- és kreatív séfek: Albók Gyula és Szepesi Gábor határozzák meg, míg a hagyományokban gyökerező találékonyságot Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató helyezi szilárd alapokra, aki maga is több mint 15 évig élt és dolgozott Olaszországban.
Az Avalon Ristorante két megtiszteltető díjat is elnyert a Gastro Design 2016 díjátadón Budapesten. Az éttermek legrangosabb szakmai versenyén – amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap – nívós szállodák és éttermek versenyeztek egymással. Éttermünk a Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet – Zárt tér Hotel kategóriában arany fokozatú elismerésben részesült, illetve a legjobb pályázatnak járó Vendég & Hotel különdíjat is elhoztuk.
Nyitva tartás:
- 7:00-10:00, ebéd, vacsora: 12:00 - 22:00 Előreláthatólag 2021. február 1-ig zárva!
- Jelen helyzetre való tekintettel éttermünk befogadó képességét limitáljuk. Kérjük minden esetben foglaljanak asztalt érkezésük előtt a 06 46 200 245-ös telefonszámon, vagy az info@avalonristorante.hu e-mail címen.
DÍJAINK
KÍNÁLATUNK
CSAPATUNK

BAJUSZ GERGELY
gasztronómiai igazgató
Magyarországon születtem, Olaszországban nőttem fel. Az édes otthon ízeit őrizve varázsolt el napról-napra Itália konyhájának rusztikus izgalma. Most végre a szívem azért doboghat amire mindig is vágytam. Szülőhazámban vezethetek be mindenkit ezen izgalmas gasztronómiai kalandba. Remélem velem tartanak!

ALBÓK GYULA
vezető chef
Szakmaválasztásomnak köszönhetően a fél világot bejártam. Számomra külön megtiszteltetés, hogy az Avalon Park befogadott családias közösségébe és végre - hosszú vándorlásom után - itthon kápráztathatom el a hazai "közönséget". Nekem a főzés több mint egy szakma, ez az életem!

SZEPESI GÁBOR
vezető chef
Szeretem felkutatni és megismerni az új alapanyagokat és technológiákat, de emellett a tradíciókat is tiszteletben tartom. A minőség és precizitás híve vagyok. Hiszem, hogy jót, csak jó alapanyagokból főzhetünk, de ez nem elég... a tökéletességhez, alázat, szakmai odaadás, és az alapanyagok iránti tisztelet szükséges. Én csak így tudok főzni.

Miskolci János
bárpult főnök
Elmondhatom magamról, hogy olyan emberektől tanulhattam, dolgozhattam együtt az évek során, akik a magyar és a nemzetközi bárkultúra elismert szakemberei. Szenvedélyemmé tették a koktélkészítés varázslatos világát, és ezt a szerelmet rejtem bele minden elkészült italba, amit vendégeimnek készíthetek.

Nagy Csaba
senior cukrász
A kiváló desszertek elkészítéséhez elengedhetetlen egy kiváló csapat is. Az Avalon cukrászcsapat tagjaként igyekszem kamatoztatni, a hazai és spanyolországi szállodákban és Michelin csillagos éttermekben szerzett ismereteimet. Nagy örömömre szolgál, hogy szülővárosomban ilyen magas színvonalon tudjuk a desszertjeinkkel kényeztetni a vendégeinket.

Gecse Péter
gasztronómiai projektmanager és rendezvény manager
Tősgyökeres miskolciként nagyon megörültem, amikor az Avalon Park megépült és azon belül a Ristorante. Számomra nem volt kérdés, hogy ennek részese legyek, ami szerencsére meg is adatott. Szeretem az embereket, az életem a vendéglátás és ebből adódóan mindent elkövetek annak érdekében, hogy aki nálunk tart (bármilyen) rendezvényt, örömmel és felejthetetlen élményekkel távozzon.

Csorba Balázs
étterem manager
Az Avalon Park szívében fekvő Ristorante managereként dolgozom. Életem útja során, nem tudatosan csöppentem a vendéglátásba, viszont ebben a szakmában találtam meg igazán önmagam. Nem csak munkahelyként tekinthetek az Avalon Parkra, hanem életem részévé is vált. Egyszerűen feltölt és boldoggá tesz, ha vendégeink elégedetten távoznak tőlünk, az ő boldogságuk számunkra elismerés.

Vanczák Gergő
sommelier
A borok világa számomra egy olyan izgalmas hely, ahol mindig lehet fejlődni és újat tapasztalni. Ezt az élményt szeretném a vendégeinkkel is megosztani Avalónia egyedülálló környezetével megsékelve. Szerencsésnek tartom magam, hogy az Avalon család tagja lehetek és minden támogatást megkapok. Az Avalon Park számomra olyan, mint egy jó bor: egyensúlyban van benne minden és egy életre szóló élményt ad!

Vaskó Gergő
étterem manager
Mindig szem előtt tartottam az emberekkel való kapcsolatteremtés fontosságát. Ez párosítva a vendéglátással, a Ristorantéban adott igazán célt és egy remek lehetőséget! A ranglétra lépcsőfokait bejárva nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezen csapat tagjaként kamatoztathatom tudásomat! Örömmel tölt el, ha mosolyt csalhatunk a betérő vendégeink arcára, amikor foglalhatunk nekik egy kényelmes asztalt, elfogyaszthatnak remek italokat, megkóstolhatják finomabbnál finomabb ételeinket.

Lazányi János
vezető cukrász
Úgy gondolom, a folyamatos szakmai fejlődés elengedhetetlen a mi szakmánkban. Mai napig is képzem magam, külföldi és magyarországi tanfolyamokon. Szeretném a magyar, olasz és francia modern cukrászat elemeit összefésülni, és egyedit alkotni, mely desszerteket a kedves vendégeink az Avalon Parkban a hét minden napján megkóstolhatnak.