AVALON RISTORANTE

AUTENTIKUS OLASZ ÍZEK, TÖKÉLETES KISZOLGÁLÁS, STÍLUSOS ÉS MODERN BERENDEZÉS

Az Avalon Ristorante 2015-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy exkluzív, luxus környezetben, tradicionális olasz ízekkel nyújtson kulináris élményt vendégeinek. A Ristorantéban a fatüzelésű kemencében sült pizzától, a házi készítésű tésztán és a rizottón át, a friss, Olaszországból érkező sonkáig minden megtalálható, ami egy hamisítatlan olasz menühöz kell. Az étterem látványkonyhájában megcsodálhatjuk, hogy a kiváló alapanyagokból hogyan készülnek el a finomabbnál finomabb ételek, amelyeket a bár mixereinek különleges koktéljaival és az étterem professzionális cukrászcsapatának egyedi desszertjeivel tehetünk még komplexebb élménnyé.

Az Avalon Ristorantét nem csak ételkínálata teszi különlegessé. Az étterembe megálmodott luxus design sem mindennapi! A különleges belsőépítészeti megoldásokat felvonultató enteriőr egyedi kialakításának köszönhetően nagyobb létszámú csoportok fogadására is alkalmas, miközben megtartja olaszos, családias jellegét.

Mindezek fényében nem csoda, hogy az Avalon Ristorante 2016-ban az éttermek legrangosabb szakmai versenyén, a Gastro Design-on Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet – Zárt tér Hotel kategóriában arany fokozatú elismerésben részesült, illetve a legjobb pályázatnak járó Vendég & Hotel különdíjat is elnyerte. 

Nemrégiben pedig egy újabb megtisztelő kitüntetés boldog tulajdonosa lett az étterem. Ezúttal azonban nem a szakmai zsűri, hanem a vendégek véleménye alapján. Az Avalon Ristorante a World Luxury Restaurant Awards díjátadón Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet nyerte el, valamint bezsebelte a Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet is.

Mindez nem valósult volna meg az étterem sztárséfjeinek közreműködése nélkül! Albók Gyula és Szepesi Gábor bejárta a nagyvilágot Írországtól kezdve, Kanadán át egészen Spanyolországig, hogy szülőföldjükre visszatérve kamatoztathassák utazásaik során szerzett tapasztalataikat.

Szepesi Gábor creative chef mindene a konyha! Ezen kívül és persze „belül” is, az egészség rendkívül fontos számára. Rengeteg energiát fektet munkájába, amikor pedig ideje engedi, sportol, Spartan tornán vesz részt, majd visszasiet munkahelyére. Kiváló példát mutat vendégeinek, akik számára gondos odafigyeléssel alkotja meg az ínycsiklandozó fogásokat. A menüsorok megálmodásakor és az alapanyagok beszerzésekor is az egészség, a frissesség és a minőség jegyeit helyezi előtérbe.

Albók Gyula executive chef is nagy utat járt be, mire megtalálta a tökéletes helyet konyhaművészetének és kreativitásának kibontakoztatására. Utazásai során rengeteg tapasztalattal gazdagodott, melyeket immáron az Avalon Park olasz éttermében kamatoztat. A Ristorantéban megvalósította élete egyik legnagyobb álmát: a hobbijának él, miközben nap mint nap vendégek százait kápráztatja el nem mindennapi ételkülönlegességeivel.

A Ristorantéban egész évben színes programokkal és ismert fellépőkkel is várjuk kedves vendégeinket, hogy a gasztronómiai élmények mellett még élvezetesebb legyen a nálunk töltött idő.

Az Avalon Ristorante két megtiszteltető díjat is elnyert a Gastro Design 2016 díjátadón Budapesten. Az éttermek legrangosabb szakmai versenyén – amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap – nívós szállodák és éttermek versenyeztek egymással. Éttermünk a Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet – Zárt tér Hotel kategóriában arany fokozatú elismerésben részesült, illetve a legjobb pályázatnak járó Vendég & Hotel különdíjat is elhoztuk.

KÍNÁLATUNK

CSAPATUNK

BAJUSZ GERGELY

gasztronómiai igazgató

Magyarországon születtem, Olaszországban nőttem fel. Az édes otthon ízeit őrizve varázsolt el napról-napra Itália konyhájának rusztikus izgalma. Most végre a szívem azért doboghat amire mindig is vágytam. Szülőhazámban vezethetek be mindenkit ezen izgalmas gasztronómiai kalandba. Remélem velem tartanak!

ALBÓK GYULA

chéf. Avalon Park

Szakmaválasztásomnak köszönhetően a fél világot bejártam. Számomra külön megtiszteltetés, hogy az Avalon Park befogadott családias közösségébe és végre - hosszú vándorlásom után - itthon kápráztathatom el a hazai "közönséget". Nekem a főzés több mint egy szakma, ez az életem!

DIEGO SCARPETTA

a pizzakészítés olasz nagymestere

Diegot egy pici olasz városból hívtuk Miskolctapolcára, hogy néhány hónapot eltöltsön nálunk és átadja tudását pizza készítőinknek, azt az ínycsiklandó receptet, melyet a Ristorante vendégei is kóstolhatnak. Diego igaz 2016 októberében hazautazott, de az átadott tudása és ízek az étteremben maradtak.

SZEPESI GÁBOR

chéf. Avalon Park

Szeretem felkutatni és megismerni az új alapanyagokat és technológiákat, de emellett a tradíciókat is tiszteletben tartom. A minőség és precizitás híve vagyok. Hiszem, hogy jót, csak jó alapanyagokból főzhetünk, de ez nem elég... a tökéletességhez, alázat, szakmai odaadás, és az alapanyagok iránti tisztelet szükséges. Én csak így tudok főzni.